EEN HELPENDE START VOOR MOEDER EN KIND
In ons gezinshuis worden (aanstaande) tienermoeders met hun kindje  opgenomen in ons gezin.

Wij hebben op dit moment helaas GEEN beschikbare plek in het gezinshuis.

DOELSTELLING

De doelstelling van gezinshuis Nieuw Leven is dat jij een veilige plek hebt om te wonen, leren en groeien. Van hieruit kan je als moeder meer voor je kindje betekenen en samen met ons werken naar zelfstandig wonen. Hiervoor werken we aan het verbeteren van je zwangerschap en werken we toe naar de geboorte. We helpen je bij het verbeteren van de gezondheid en de ontwikkeling van je kindje en aan verbetering van jouw persoonlijke ontwikkeling. We zoeken samen naar mogelijkheden voor opleiding en werk.

DOELGROEP

Ben jij jonger dan 18 jaar, zwanger van je (1e) kindje of al moeder van een kindje niet ouder dan 2 jaar en heb je geen veilige plek voor jezelf en je kindje. Heb je daarnaast nog verschillende hulpvragen en begeleiding nodig dan kunnen wij mogelijk wat voor jou en je kindje betekenen. Ook wanneer je te maken hebt (gehad) met een loverboy, wanneer je getuige bent (geweest) van huiselijk geweld, wanneer je problemen hebt met je ouders, of wanneer je ouders onderling problemen hebben, kunnen wij je mogelijk helpen.

WAAR WE AAN WERKEN

Hechting en ouderschap, jouw gezondheid en dat van je kindje, ontwikkeling van je kindje, levensloop-ontwikkeling van jou, veiligheid, financiën, communicatie, informele steun en netwerk en gebruik van (andere) hulpverleners. Zo kun je bouwen aan een toekomst voor jou en je kindje.

Je werkt er met de hulp die jij en jouw kindje nodig hebben naar toe om op een voor jullie geschikt moment op jezelf te gaan wonen. Mogelijk ga je nog een poosje in ons moeder-kind-huis wonen na je 18e.

Wij bieden deze hulp aan vanuit een uniek concept: Jij leeft als moeder samen met jouw kindje mee met ons gezin.  Waarbij jij je als moeder kunt spiegelen en optrekken aan ons gezin en ons gezin fungeert als warme deken voor jou en je kindje. Als gezin staan we naast jou en kijken we samen naar wat jij en je kindje  nodig hebben. Als gezinshuisouder is Francien doorgaans 24/7 beschikbaar, daarnaast hebben we professioneel medewerkers in dienst.

Wij bieden een compleet ingerichte slaap-/woonkamer aan voor jou en je kindje. In jouw kamer kun je, binnen de regels, bezoek ontvangen. Als het mogelijk is ga je naar school of naar je werk.

We hebben plek voor 2  moeders. Je kunt van elkaar leren en elkaar steun bieden.

Onze zorg wordt voornamelijk afgestemd op het aanbod van bestaande voorzieningen. Je leert je sociale netwerk beter te benutten of te verbreden.  Je wordt hiernaast aangemoedigd gebruik te maken van de bestaande algemene (zorg)voorzieningen, zoals het consultatiebureau.