Over ons

 

Ik ben Francien de Noord. In september 2018 ben ik samen met mijn man Edwin (als vrijwilliger) een gezinshuis gestart voor tienermoeders. Al na een paar maanden bleek er ook erg veel vraag te zijn voor moeder kind trajecten voor moeders van boven de 18 jaar. In april 2020 ben ik het moeder kind huis gestart naast het gezinshuis.

Ik, Fr ancien, ben in 1980 geboren in Drenthe en op mijn 17e in Breda terecht gekomen.  Op mijn 23e raakte ik zwanger van mijn oudste dochter. Toen zij 9 maanden was ben ik met de opleiding HBO-Verpleegkunde begonnen. Al snel kwam ik er als alleenstaande moeder voor te staan. Ondanks alles en dankzij mijn sterke netwerk is het me gelukt om mijn oudste dochter een stevige basis mee te geven en deze opleiding in 4,5 jaar af te ronden. Na het behalen van mijn diploma heb ik 9 jaar bij de GGD als jeugdverpleegkundige gewerkt.

Ik ben getrouwd met Edwin en samen hebben wij nog 3 kinderen gekregen. Op de foto sta ik met onze tweeling (2015 geboren).

Ik hou van koekjes en taarten bakken samen met de kinderen, een boek lezen (al kom ik hier niet aan toe), knutselen, een goed gesprek, grapjes, paardrijden, een wandeling in het bos, kamperen, kickboksen, werken in de tuin, onze katten en konijnen, een festival, en nog veel meer.

Ik zie dat er meer nodig is voor jonge en kwetsbare moeders. Veel jonge en kwetsbare moeders en hun kindjes hebben behoefte aan veiligheid, warmte, intensieve hulp bij het ouderschap en hulp om hun leven weer op orde brengen . Ik wil deze doelgroep graag helpen bij een stevige start.

Op dit moment werken er 2 medewerkers in het moeder kind huis.

Danielle van Lieshout en Teun Teunisse. Informatie en een foto van hen volgt nog.